Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Август » 9 » Депутати ВР зареєстрували законопроект про 11-річну школу
11:40
Депутати ВР зареєстрували законопроект про 11-річну школу
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про введення 11-річного терміну навчання в загальноосвітніх навчальних закладах. Авторами документа, текст якого обнародуваний на офіційному сайті парламенту, є Адам Мартинюк і Катерина Самойлик (КПУ), Максим Луцький (Партія регіонів) і Олег Зарубінський (Блок Литвина).
На їх думку, "для поліпшення якості освіти, забезпечення рівного доступу до неї необхідно зупинитися на 11-річному терміні отримання повної загальної середньої освіти, зберігши кращі ідеї 12-річної школи (профільне навчання, можливість отримання професії і тому подібне)".
Одночасно автори законопроекту вважають, що потрібно ввести обов'язкову дошкільну освіту дітей старшого дошкільного віку.
Крім того, депутати заявляють про необхідність приведення у відповідність з потребами громадян типів навчальних закладів; забезпечення конституційних прав і державних гарантій дітям, що потребують корекції фізичного і (або) розумового розвитку, у тому числі дітям-інвалідам, на отримання якісної освіти в умовах загальноосвітнього навчального закладу, їх інтеграцію в суспільство.
Крім того, вони пропонують встановити, що дитина може здобувати дошкільну освіту в сім'ї до досягнення 5-річного віку, а держава повинна забезпечувати обов'язкову дошкільну освіту дітей старшого дошкільного віку.
Також автори пропонують виключити із закону про середню освіту положення, відповідно до яких тривалість навчального року в загальноосвітніх навчальних установах 1-го ступеню не може бути менше 175 робочих днів, 2-3-го ступеню - 190 робочих днів, без врахування часу на складання перевідних і випускних іспитів.
Окрім цього депутати пропонують встановити, що загальноосвітні навчальні установи можуть входити до складу освітніх округів, союзів та інших об'єднань.
Міністерство освіти і науки вважає, що повернення до 11-річної середньої освіти і введення обов'язкової 1-річної дошкільної освіти може стати альтернативою 12-річній середній освіті.
Як відомо, з аналогічною ідеєю напередодні виступав міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
Просмотров: 690 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz