Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Март » 13 » Медіадидактичні засади викладання російської мови та літератури, світової літератури в школі
17:56
Медіадидактичні засади викладання російської мови та літератури, світової літератури в школі

                                                                                  12 березня 2015 року на базі Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 відбулося перше засідання обласної методичної лабораторії «Медіадидактичні засади викладання російської мови та літератури, світової літератури в школі». Захід відкрила С.Ю. Гарна, завідувач  відділу  гуманітарної освіти Донецького облІППО, яка познайомила учасників лабораторії зі змістом роботи методичних об’єднань учителів російської мови та літератури, світової  літератури, відділу гуманітарної освіти Донецького обласного ІППО в 2015 році.

   Роботу лабораторії було продовжено створенням «печаток очікування», в яких учасники зустрічі висловили власні очікування від перебігу заходу. Присутнім було запропоновано  перевтілилися в рекламодавців, які використовують у своїй роботі різні види медіа-маніпуляцій. Спільно дійшли висновку, що учитель повинен бути своєрідним «фільтром» для своїх учнів у безмежності медіапростору.

     Наступний етап роботи лабораторії - виступи педагогів, які мають досвід застосування медіадидактичних засад у викладанні російської мови та літератури, світової літератури в школі. Рульова Наталя Володимирівна, учитель російської мови та літератури, української мови та літератури, світової літератури  Краматорської загальноосвітньої  школи I – III ступенів № 2 поділилась досягненнями міської творчої групи вчителів-словесників з теми «Медиаобразовательные технологии на уроках руського языка и литературы». Було цікаво познайомитись із досвідом колег щодо створення медіа-хрестоматій, які є нагальною потребою вчителя сучасної школи. Майстер-клас на тему «Можливості освітньої платформи Moodle при вивченні російської мови» провела Андрієнко Олена Володимирівна, учитель російської мови та літератури Костянтинівської гімназії, керівник міської предметної науково-методичної комісії учителів російської мови та літератури. Для багатьох учасників лабораторії така  робота стала відкриттям щодо можливостей розвитку мовних навичок учнів. Козієва Віталіна Вікторівна, учитель російської мови та світової літератури Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрівського району, керівник районного методичного об’єднання  учителів російської мови та світової літератури провела  майстер-клас на тему «Інтерпретація вирішення проблеми сенсу життя людини в часовому та полікультурному просторі на прикладі трагедії Гете «Фауст» та екранізації сюрреаліста Яна Шванкмайєра». Вчитель поділилася власним досвідом проведення уроків порівняння художніх творів з їх екранізованими версіями.

                                                                                                 Матеріал взято з сайта http://ippo.dn.ua/novini

Просмотров: 896 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz