Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Январь » 30 » Областная методическая мастерская. Вербальная и невербальная ораторика
22:05
Областная методическая мастерская. Вербальная и невербальная ораторика
       26 січня поточного року на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася методична майстерня «Вербальна і невербальна ораторика» (Заняття 1. Міміка, жести, дрес-код оратора), учасниками якої стали методисти методичних кабінетів (центрів), які опікуються предметами гуманітарного циклу, керівники районних (міських) методичних об’єднань учителів російської мови і літератури, світової літератури, представники кафедр ліцеїв обласного підпорядкування (усього 42 особи).

       Мета заходу – ознайомити з новітніми досягненнями педагогічної науки з проблеми; надати методичні рекомендації щодо успішного впровадження вчителями-словесниками та представниками методичних служб в освітнє середовище методів і прийомів вербальної і невербальної ораторки; показати алгоритми застосування методів і прийомів вербальної і невербальної ораторки на уроках російської мови і літератури, світової літератури; презентувати та апробувати методичні знахідки вчителів-практиків України та Росії.

       Лекцію з елементами інтерактиву «Ораторська промова як мистецтво красномовства» запропонувала присутнім Мельникова Л.В., завідувач відділу гуманітарної освіти. Практикум з елементами тренінгу «Роль міміки та жестів під час встановлення невербального контакту оратора з аудиторією. Імідж оратора» провела Іщенко О.Г., керівник Красноармійського міського методичного об’єднання учителів російської мови і літератури, світової літератури. Методичні настанови з елементами дидактичної гри «Публічний виступ як продуктивний засіб вивищення ораторської майстерності та методичної культури словесника» (за матеріалами технології критичного мислення) надала Халабаджах І.М., керівник районного методичного об’єднання учителів російської мови і літератури, світової літератури Будьоннівського району м. Донецька.

      Слухачам запропонували тезаурус з теми заходу (ораторика, ораторська промова, облік ритора, ритор, риторика, дрес-код, міміка тощо), вузлики на пам'ять (див. додаток 1)

       Методисти стали учасниками інтерактивного відеосалону-практикуму, який організував Центр риторики та красномовства «Златоуст» http://www.centr-zlatoust.ru/

       На методичному заході було розглянуто поточні питання організації роботи в першому кварталі:

      про проведення обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з російської мови і літератури – 11.02;

     про організаційно-методичну підготовку до проведення Фестивалю словесності на культури народів, які мешкають у Донецькій області – 21 лютого;

     про лабораторію педмайстерності «Методична скарбничка Донеччини: майстер-клас як форма презентації узагальненого педагогічного досвіду» (до Дня рідної мови) – 22-23.02; школа-лабораторія вчителів російської мови та літератури "Урок у координатах сучасності" – 22-24.02;

     про обласний конкурс учнівських електронних проектів «Творча юнь Донбасу» – березень-квітень;

     про зональний семінар-практикум «Шляхи формування готовності школярів до життєвого самовизначення в процесі вивчення російської мови та літератури» (м. Костянтинівка, 01.03.2012);

     про видавничу діяльність (методичні матеріали обласного конкурсу професійної майстерності «Педагогічний Х-фактор»);

    про роботу облТГ Про методичний супровід підвищення кваліфікації у міжатестаційний період;

    про початок Всеукраїнської інтелектуальної гри «Знаю!»;

    про електронне видання «Золоті сторінки освіти» тощо.

    Під час методичної майстерні було нагороджено переможців олімпіади зі світової літератури, яку проходила в мм. Торез, Київському та Будьоннівському районах м. Донецька, Олександрівському районі. Книги для нагородження надала Всеукраїнська громадська організація «Русская школа» (голова правління Кондряков О.М.)  

    Присутнім було презентовано новий збірник «Матеріали обласного конкурсу фахової майстерності «Педагогічний Х-фактор». Збірник було безкоштовно надано всім учасникам майстерні з метою якісної організації майбутнього конкурсу «Педагогічний Х-фактор – 2012» та вивищення фахової компетенції та методичної культури молодих учителів.

     Наступне заняття відбудеться 15 березня поточного року. Тема заняття 2 є подолання психологічного бар’єру оратора перед аудиторією.

Мельникова Л.В., завідувач ВГО

Просмотров: 676 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz