Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2012 » Февраль » 1 » Всеукраїнська нарада з питання створення нової навчальної програми зі світової літератури
14:47
Всеукраїнська нарада з питання створення нової навчальної програми зі світової літератури
       Увага! З 1 березня по 1 квітня на сайті МОН проект нової програми для 5-9 класів буде представлено на громадське обговорення . Просимо взяти якнайактивнішу участь у його вдосконаленні. За цими програмами працювати Вам та Вашим вчителям, отож донесіть інформацію до широкого загалу у своєму регіоні.

Дякуємо за співпрацю.
Мельникова Л.В., Ціко І.Г., ВГО Донецького облІППО
.
Всеукраїнська нарада з питання створення нової навчальної програми зі світової літератури

       2­­6 січня 2012 року відбулась Всеукраїнська нарада для завідувачів кабінетів (методистів) світової літератури Інститутів післядипломної педагогічної освіти та учителів на тему «Літературний розвиток учнів у нових умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти». Під час наради розглянули питання створення нових навчальних програм відповідно до Державного стандарту.
      Зустріч розпочав директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту Олег Єресько, зазначивши, що «перед розробниками програми стоїть відповідальне завдання – привернення дітей до читання, зацікавлення книгою, стимулювання їхньої творчості. Це можливо лише за умови, що програма буде розвантажена і осучаснена, а відбір творів для вивчення стане предметом широкого громадського обговорення в кожному регіоні країни. Насамперед треба передбачити, що у новій програмі мають бути враховані вікові особливості сприйняття твору дитиною певного віку, посилена розвивальна і виховна складові».
     Думки директора департаменту були співзвучні з проханням методистів і учителів розвантажити програму, посилити морально-етичну та виховну складові, підбирати світлі та життєствердні твори, бо література – це той предмет, який має надавати оптимізму і формувати світогляд молоді. Найбільші дискусії на нараді відбулися стосовно обговорення творів для 5-6 класів, оскільки визначальним підходом до їх підбору має стати жанрово-тематичний принцип, а самі тексти мають бути цікавими для дітей, викликати у них бажання читати та розмірковувати.
        Представники фахової преси, присутні на нараді, повідомили про зауваження до чинної програми та надали практичні пропозиції, що публікувалися на сторінках часописів за кілька останніх років.
         За результатами обговорення учителі кожної області та міст Києва і Севастополя мають подати свої пропозиції до укладачів програм до 1 лютого 2012 року.
Просмотров: 696 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz