Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Май » 29 » Здоров’язберігаючі технології на уроках російської мови і літератури, світової літератури
21:51
Здоров’язберігаючі технології на уроках російської мови і літератури, світової літератури
Сказать– это значит показать.
 М.Хайдеггер
      16 травня поточного року відбулося друге засідання постійно діючого семінару «Сучасний урок. Інноваційний простір учителя та учня. Використання здоров’язберігаючих технологій на уроках російської мови і літератури, світової літератури».
    Учасниками семінару-практикуму стали методисти МК (центрів), які опікуються предметами гуманітарного циклу, керівники рай (міськ) МО учителів російської мови і літератури, світової літератури, представники кафедр ліцеїв обласного підпорядкування.
    Мета та завдання ПДС: ознайомити з новітніми досягненнями педагогічної науки з проблеми; надати методичні рекомендації щодо успішного впровадження в освітнє середовище методів і прийомів засвоєння сучасного педагогічного досвіду; опрацюватипродуктивні алгоритми використання здоров’язберігаючих технологій на уроках російської мови і літератури, світової літератури;презентуватита апробуватиметодичні знахідки вчителів-практиків з України та Росії; проафішуватиорганізаційно-методичні та навчально-методичні заходи до серпневої наради, виробити алгоритм чіткої взаємодії.
   Для учасників була організовано виставка нової навчально-методичної літератури.
    Лекцію з елементами інтерактиву для представників методичної служби з теми «Здоров’язбережувальні технології як засіб організації сучасного дидактичного процесу» провела доцент кафедри виховання та розвитку особистості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Коровка О.А., кандидат педагогічних наук.
     Під час методико- та практико-спрямованої частини керівники методичних об’єднань ознайомилися з перспективним педагогічним досвідом учителя, заступника директора з навчально-виховної роботи Донецької гімназії № 92 Корнілової Т.Б. Тетяна Борисівна запропонувала присутнім майстер-клас з теми «Здоров’язберігаюча організація НВП на уроках російської мови».
     Проафішувала результативну роботу щодо здоров’язберігаючих технологій учитель Волноваського ліцею Волноваського району Шкурат Олена Володимирівна, яка залучила керівників методичних об’єднань до роботи над створенням власних проектів під час презентації теми «Організація проектної діяльності учнів щодо здоров’язбережувальної компетентності».
    Учасники постійно діючого семінару обговорили наступні питання: про підготовку до ДПА та ЗНО з російської мови; про підготовку до проведення серпневої студії – 22.08.2013 р.; про підготовку до другого етапу заочної школи-лабораторії»» Урок у координатах сучасності: Педагогічний Х-фактор» - 19.06.2013 р.; про підсумки обласного конкурсу «Творча юнь Донбасу»; про підготовку до Дня російської мови в Донецькій області«Пушкініана» - 06.06.2013 р.; про результати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації«Російська мова»; про електронну бібліотеку щодо нових програм з літератури та світової літератури; про часопис«Русская школа» тощо.
    Керівники методичних об’єднань отримали матеріали ПДС для поповнення методичного кейсу.
Мельникова Л.В.,
завідувач відділу гуманітарної освіти
Донецького облІППО
Просмотров: 632 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz