Приветствую Вас Гость | RSS

Педагогический Олимп

Интересно
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризм дня

Статистика

Каталог українських сайтів


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Октябрь » 25 » Знакомимся с материалами постоянно действующего семинара облИППО
22:52
Знакомимся с материалами постоянно действующего семинара облИППО
       24 жовтня поточного року відбувся обласний постійно діючий семінар «Сучасний урок. Інноваційний простір учителя та учня». Тема четвертого заняття «Професійна компетентність учителя-філолога як фактор якості мовно-літературної освіти. Використання інформаційних технологій в освітньому процесі».
Мастерство – это то, чего можно добиться,
и как могут быть известны мастер-токарь, прекрасный мастер-врач,
так должен и может быть прекрасным мастером педагог…
(А. С. Макаренко).
Для того чтобы иметь будущее, нужно быть
готовым сделать что-то новое
(Питер Друкер).
 
      Учасниками науково-методичного заходу стали керівники рай (міськ) МО учителів російської мови і літератури, світової літератури, представники кафедр обласних ліцеїв-інтернатів, члени обласної школи-лабораторії «Урок у координатах сучасності».
     Привітала присутніх завідувач відділу гуманітарної освіти Донецького облІППО Мельникова Л.В. Лариса Василівна підвела підсумки перших двох місяців нового навчального року: майстер-класи, вебінари, Інтернет-олімпіада, технопарк, видавнича діяльність тощо. Філологам було запропоновано шляхи продуктивного використання інформаційних технологій в освітньому процесі з метою їх апробації і використання в навчально-виховному процесі для підвищення якості мовно-літературної освіти; їх ознайомили з новітніми досягненнями педагогічної науки з проблеми. Словесникам продемонстрували алгоритми впровадження інтерактивних методів в освітньому процесі; презентували методичні знахідки вчителів-практиків, учителів-майстрів, переможців конкурсів професійної майстерності. Вони опрацювали технологію створення сайту, блогу або сторінки на сайті російської мови і літератури, світової літератури. Учасникам ПДС надали методичні рекомендації щодо використання інформаційних технологій на уроках російської мови і літератури, світової літератури, запропонували для опрацювання методичні кейси з матеріалами щодо вивищення професійної компетенції учителя-словесника та використання інформаційних педтехнологій в НВП у міжатестаційний період.
    Під час першої частини був презентований сайт Халабаджах І.М., керівника районного методичного об’єднання учителів російської мови і літератури, учителя Донецької гімназії № 122, учителя-методиста. Інна Михайлівна проафішувала власну «Lingварию»: особистий сайт учителя російської мови і літератури та керівника районного методичного об’єднання як продуктивний засіб розповсюдження ППД, вивищення професійної компетенції та методичної культури вчителя-словесника».
      «Професійна компетентність учителя: створення блогу» – демонстрацію та практикум провела методист відділу дистанційної освіти Донецького облІППО Ю.О. Дахова. Юлія Олександрівна запропонувала всім учасникам стоворити власний блог і надала ґрунтовну консультацію.
     Під час заходу прйшла соціалізація сайту Криворучка О.В., учителя світової літератури, директора Донецької ЗОШ № 30, учителя-методиста. Провідну тезу свого виступу Олексій Вікторович сформулював так: «Літературна скринька: сайт вчителя-словеснкиа як продуктивний засіб формування творчого читача з розвиненим критичним мисленням».
       «Інноваційне вирішення проблем формування читацької активності учнів на уроках світової літератури» – до такої творчої лабораторії запросила Коваленко Валентина Георгіївна, керівник Марїнського районного методичного обєднання учителів світової літератури, учитель-методист, переможець Всеукраїнських конкурсів на кращий урок та кращу навчальну розробку. Словесники ознайомилися з цікавими формами роботи вчителя світової літератури (лото, гороскоп, тести-римовки тощо), якеі стануть у нагоді і майбутнім учасникам Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «Світова література».
      На заході обговорювались також важливі поточні питання: аналіз ЗНО з російської мови і світової літератури, про Всеукраїнський конкурс «Учитель року» у номінації «Світова літератури», про очний етап школи-лабораторії вчителів російської мови та літератури "Урок у координатах сучасності", про перебіг III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови і літератури, світової літератури 2013-2014 рр., про участь у тематичних вебынарах «академія сучасного уроку», про роботу облТГ; про методичний супровід підвищення кваліфікації у міжатестаційний період; про тематичний випуск та передплату на всеукраїнські часописи «Русская школа», «Всесвітня література в школах України», «Русская словесность в школах Украины», «Русский язик, література, культура в школе и вузе» и т.д.
    Відділ гуманітарної освіти облІППО                          
 
Просмотров: 803 | Добавил: elena | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опрос
Считаете ли Вы, что русский язык должен быть обязательным предметом для изучения в Украине?
Всего ответов: 406

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz